Menu

Menu I

ZUPA

  • Rosół domowy z makaronem lub krem pieczarkowy z serkiem topionym.

DANIE II

  • Kotlet fantazyjny (z piersi kurczaka),
  • Kaczka pieczona z owocami,
  • Zrazy wieprzowe,
  • Kotlet smażony panierowany,
  • Ziemniaki z wody,
  • Ziemniaki pieczone z majerankiem,
  • Ryż ziołowy,
  • Kluski śląskie lub kasz gryczana,
  • Marchewka glazurowana lib buraczki na ciepło,
  • Surówki sezonowe,

DESER

  • Pawie oczko na musie owocowym lub Panna Cotta z owocami.
  • NA SZWEDZKIM STOLE
  • Ciasta, wino, owoce, kawa, herbata, cukier, cytryna.

PRZED PÓŁNOCĄ

  • Gulasz Leśniczego z grzybami lub bigos staropolski z kiełbasą,

PO OCZEPINACH

  • Luzowane udka z kurczaka zapiekane sosem koktajlowym.

NAD RANEM

  • Barszcz z pasztecikiem lub flaczki.

ZIMNE ZAKĄSKI

  • Schab ze śliwką,
  • Udka faszerowane z kaparami,
  • Boczek nadziewany morelami,
  • Karkówka w majeranku,
  • Tymbalik wieprzowy,
  • Ryba w sosie greckim,
  • Łosoś w bieli,
  • Kaszubska przekąska (kulki rybne lub mięsne w occie),
  • Śledź po kaszubsku,
  • Sałatka warstwowa z tuńczykiem,
  • Sałatka z serem rokpol i bekonem,
  • Szparagi w szynce,
  • Marynaty,
  • Masło, pieczywo mieszane,
  • Sos koktajlowy

CENA : 250 ZŁ / OSOBA

Menu III

ZUPA

  • Rosół z makaronem lub krem ze świeżych ogórków z groszkiem ptysiowym,

DANIE II

  • Propozycja; trzy rodzaje mięsa, dwie porcje na osobę, wszystko podawane na półmiskach,
  • Pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami,
  • Zrazy zawijane,
  • Żeberka na miodzie z pomarańczą,
  • Ziemniaki z wody, ziemniaki pieczone,
  • Kluski śląskie,
  • Buraczki na ciepło,
  • Zestaw surówek,
  • Woda mineralna,

PRZED PÓŁNOCĄ

  • Gulasz leśniczego z grzybami,

PO OCZEPINACH

  • Udka pieczone z kurczaka,
  • Barszcz z pasztecikiem,

ZIMNE ZAKĄSKI

  • Rolada z udek kurczaka z kaparami,
  • Zawijaniec z karkówki,
  • Boczek w ziołach,
  • Rolada z kaczki,
  • Tymbalik wieprzowy,
  • Ryba po grecku,
  • Śledź w oleju,
  • Sałatka warstwowa z grillowanym kurczakiem,
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna,
  • Pomidor, ogórek,
  • Masło, pieczywo,
  • Ciasta na szwedzkim stole,

CENA: 180 ZŁ / OSOBA

Menu II

ZUPA

  • Krem z dyni z łososiem lub krem ze świeżych ogórków z groszkiem ptysiowym,

DANIE II

  • Polędwiczki wieprzowe w boczku na kolorowym sosie z suszonymi pomidorami,
  • Łosoś smażony na szpiku,
  • Pieczeń w sosie,
  • Żeberka w pomarańczach i miodzie,
  • Ziemniaki z wody, ziemniaki pieczone,
  • Kluski śląskie,
  • Jarzyny parowe lub marchewka z groszkiem,
  • Zestaw surówek,

DESER

  • Lody z fruzeliną i kajmakiem lub fantazja owocowo serowa,

PRZED PÓŁNOCĄ

  • Gołąbki tradycyjne w sosie lub zapiekanka z piersi w sosie serowym z warzywami i cebulą,

PO OCZEPINACH

  • Barszcz czysty,
  • Tortellini zapiekane borowikami,

NAD RANEM

  • Żurek staropolski,

ZIMNE ZAKĄSKI

  • Schab z kabanosem,
  • Pierś indyka z nadzieniem szpinakowym,
  • Zawijaniec z karkówki,
  • Rolada serowa,
  • Rolada z kaczki,
  • Łosoś marynowany,
  • Pstrąg w galarecie,
  • Mix śledziowy,
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym,
  • Sałatka brokułowa z serem, szynką, jajkiem, pomidorem i sosem czosnkowym,
  • Frykadelki,
  • Marynaty,
  • Masło, pieczywo mieszane,
  • Sos koktajlowy,

CENA: 200 ZŁ / OSOBA

DODATKOWO

Stragan Wiejski

Udziec, głowizna,

Pasztet (wyrób własny), smalec, ogórek małosolny, pieczywo swojskie, wędliny domowe.

CENA: 900 zł

Dzieci do lat 5 gratis, dzieci od 6-10 lat 50% stawki.